Systerskap i mentorskapet

Det är tisdag eftermiddag och har redan hunnit bli mörkt när Marcia Munoz och Malin Påhls Hansson kommer till Maktsalongens kontor i Gamla stan. Marcia är adept i Maktsalongens mentorskapsprogram 2018, Malin är hennes mentor och vi har träffats för att prata om deras mentorsrelation. Malin har inte varit Marcias mentor under hela programmet, men vi kommer tillbaka till det lite senare. Marcia jobbar på Röda Korsets Ungdomsförbund och är vice ordförande för PeaceWorks. Malin är ordförande för Saco studentråd, men kommer snart att lämna sitt uppdrag efter många år i organisationen. Nu är Malin som sagt Marcias mentor, men Malin gick själv programmet som adept 2016.

Marcia och Malin börjar berätta, innan jag ens hunnit ställa någon fråga, om hur de båda hade samma ingång i Maktsalongen. Ingen av dem har tidigare reflekterat så mycket kring ojämställdhet i sina ledaruppdrag. Som Marcia uttrycker det så har hon varit i “rätt snälla sammanhang, inte upplevt samma härskartekniker och andra situationer som andra adepter berättar om.” Men under tiden i Maktsalongen fick både Marcia och Malin tillfälle att fundera mer på hur det har varit för dem under sina år som ledare och kunde se fler och fler situationer som de tidigare har tänkt har handlat om dem som personer, men nu har insett att de har handlat om strukturer.

Jag frågar Marcia hur det egentligen är att vara adept. Marcia säger att “den genomgående känslan är att jag har gett mig själv världens största present. Genom att söka programmet får jag fokusera helt på min egen personliga utveckling.” Hon berättar att hon verkligen ansträngt sig för att ge programmet och sig själv allt, att verkligen ge sig det här året att reflektera kring sin egen utveckling. Sen berättar hon om systerskapet i nätverket och hur det systerskapet är helt nytt för henne. “Jag har såklart tjejkompisar, men det här är en annan sak. Även om vi inte känner varandra sen tidigare så går alla in med en känsla av att stötta varandra och hjälpa varandra att utvecklas.”

När Malin berättar om hur det är att vara mentor säger hon att hon först kände sig lite överväldigad av hur grym Marcia var och undrade hur hon skulle kunna hjälpa Marcia i hennes utveckling. En av de första sakerna de gjorde var en mindmap över allt Marcia ville utvecklas inom, vad hon ville prata om och hur de ville att kommunikationen mellan dem skulle funka. Genom att få ner allt på papper blev det lättare för Malin att se hur hon skulle kunna vara ett stöd för Marcia. Malin tycker själv att hon har utvecklats mycket som ledare genom att vara mentor. “Ledarskap handlar ju mycket om att lyssna på andra och för att vara en bra mentor måste en vara närvarande och hela tiden lyssna aktivt. Det har jag verkligen fått öva på.”

Malin var som sagt inte Marcias mentor från början, utan först matchades Marcia med en annan mentor. Men det kändes inte helt rätt. De träffades ett par gånger och gav det en chans, men de klickade inte riktigt. Marcia berättade detta för programledarna och då tillfrågades Malin om hon ville vara Marcias mentor. När de träffades första gången på en glass i Kungsträdgården i mars kände de båda att det var en bra matchning. “Jag kände bara wow” berättar Marcia. “Samtalet flöt på och det kändes som att jag hade hittat rätt och som att jag skulle kunna prata med Malin om massa olika saker som jag hade sett fram emot att få prata om med en mentor.”

Marcia berättar om ett tillfälle under året som verkligen påverkat henne. “I slutet av maj var den mest hektiska period jag varit med om. Jag höll på att skriva klart min masteruppsats, hade flera ideella uppdrag, ett heltidsjobb och var dessutom inne i tre väldigt krävande rekryteringsprocesser. Det kändes som att om jag inte snart skulle få en paus så skulle detta inte sluta bra. Mitt i allt detta skulle jag och Malin träffas och jag var nära att ställa in eftersom jag var så trött. Men Malin mötte mig utanför mitt jobb och vi gick och satte oss i en park. Malin tog upp papper och penna och hjälpte mig att strukturera upp alla mina tankar. Det var precis vad jag behövde då, att få någon att bolla med. Efteråt kände jag mig inte trött längre, utan det kändes som att jag hade fått en livlina för att klara av resten av våren.” Malin beskriver att det handlar om att hjälpas åt i systerskapet, att gå igenom en sån här process tillsammans och vilken enorm skillnad det kan göra att inte behöva gå igenom det själv.

Jag frågar vad de har lärt sig av varandra under året. Marcia berättar hur Malin har lärt henne en väldigt konkret grej som hjälpt henne mycket, nämligen att strukturera upp tankar genom att få ner dem på papper, vilket är bra både för att leda sig själv och när en leder andra. En annan sak hon imponerats av gällande Malin är hennes förmåga att vara närvarande. I deras samtal, när Malin varit med på nätverksträffar, när Marcia såg Malin delta i samtal i Almedalen så är Malin alltid så närvarande. “Malin får personen hon pratar med att känna sig som att det är den viktigaste personen i världen. Du är en person som har mycket för dig hela tiden, men jag upplever verkligen att du hela tiden är närvarande i det du gör. Det gör att du känns trygg och säker, men också att de du möter blir väldigt trygga med dig”, säger Marcia till Malin. Malin berättar hur hon inspireras av Marcias mod. Att Marcia vågar kandidera till nya uppdrag samtidigt som hon värnar om det som är viktigt för henne, som hennes familj.

Slutligen frågar jag dem vad de skulle vilja säga till någon som funderar på att söka till programmet som mentor eller adept. Marcia tycker att alla som funderar på att söka som adepter ska fundera på vad en vill ha en mentor till och vad en vill ha nätverket till. Även om en inte landar i något superkonkret så är bra att fundera igenom det innan en söker. Hon tycker också att alla borde söka för att “ta chansen att under kommande året ge dig själv som present att utvecklas och lära känna helt fantastiska människor att inspireras av.” Malin tycker att hon lärt sig så mycket av att vara mentor och tycker därför att andra också borde söka till det. “En tackar ja till att få följa kvinnor i deras resor, få följa deras utveckling och stödja den processen”. De pratar också båda om hur viktigt det är att faktiskt våga ta för sig av allt som erbjuds i nätverket. Att vara aktiv i den interna Facebook-gruppen, dela med sig av sina nätverk och också våga fråga om att få ta del av andras nätverk.

Det märks att Malin och Marcia har kommit långt i sitt mentorskap, men som de konstaterar har de eftersom de började lite efter alla andra bara kommit ungefär halvvägs i sitt mentorskapsår. Vi hade kunnat prata mycket längre, men nu ska de gå iväg på dubbeldejt. De ska nämligen träffa ett annat mentor- och adeptpar i programmet för att tillsammans diskutera mentorsrelationen och personlig utveckling. Så kan också en träff mellan mentor och adept se ut, en grå tisdag i oktober.

Här kan du läsa mer om hela programmet och ansöka om att bli adept! Här kan du läsa mer om mentorskapet och ansöka om att bli mentor! Här finns också svaren på antagligen alla frågor du kan tänkas ha!