Spretigt men konstant / Sofia Jaeger

Inom den närmaste månaden träffas Maktsalongens nätverk i fem städer; Stockholm, GöteborgMalmöUmeå och Växjö! <3 I bloggserien ”Mitt engagemang” lär vi känna några av genierna i nätverken!

Från Maktsalongen Växjö som träffas 13 april – Sofia Jaeger!

Mitt engagemang är spretigt, men konstant.

Mitt engagemang ligger definitivt lite överallt, men skulle jag leta riktigt noga, verkligen söka igenom den där höstacken med förstoringsglas i ena handen och clarityn i andra, så skulle jag nog kunna hitta en röd tråd mellan dem: att jag oftast verkar vilja skapa något som jag tycker saknas.

I gymnasiet fastnade jag av en händelse för att göra undervisningsmaterial tillsammans med ett par lärare på skolan. Inte material för mina skolkamrater då, utan fria läromedel för skolor i hela landet. Bara för att det kändes som något som behövdes – och något vi ville göra. Det tog sig form av bland annat adventskalendrar med naturvetenskapliga fakta och jag är stolt över att vi nog hade en av de bättre sammanställningarna över kvinnliga vetenskapare i läromedel för den tiden. Allt var ideellt, det jobbades kvällar och helger, allt blev gjort bara för att vi i gänget, med både unga och vuxna, delade ett engagemang.

Efter det har det för mig varit en salig blandning konstutställningar, arbete i ideella föreningar och diverse annat som smälter ihop till en ett enda minne av mycket passion och lite sömn.

Idag har jag turen att jobba med samhällsförändring på heltid, i Växjö för föreningen Grrl Tech. Vi jobbar med projektet På Blodigt Allvar, som ska utveckla digitala verktyg och stöd för att hjälpa de som lider av kraftig mensvärk att kunna delta i samhället på lika villkor. Återigen något som jag känner saknas och något som verkligen behövs.

Jag är väldigt tacksam över var jag är idag, det känns meningsfullt och jag trivs bäst när jag känner att jag får göra skillnad. Tyvärr är min första instinkt när någon frågar ofta att säga att jag inte vet hur jag hamnade där jag är nu, men det är ju inte sant. Det riktiga svaret, hur modest jag än vill vara, är såklart att mitt engagemang tog mig hit. Det är lätt att glömma bort hur många av mina skills och erfarenheter som kommer från just föreningslivet eller ideella arrangemang. Därför vill jag slutligen bara passa på att påminna alla ni grymma engagerade personer där ute om att en faktiskt får klappa sig själv på axeln ibland.

Lika viktigt som det är att vi peppar varandra, lika viktigt är det att vi peppar oss själva!

Sofia Jaeger

Gästbloggare och med i Maktsalongen Växjö

Måndagen den 10 april är sista chansen att anmäla sig till Maktsalongen Växjö, haffa din biljett HÄR och tipsa alla episka tjejer som du tycker borde följa med!