Säg hej till Juliet – vår nya stjärna!

Maktsalongen inleder hösten med att välkomna en ny medarbetare till kansliet: Juliet Atto! Hon har precis tagit över rollen som projektledare och kommunikationsansvarig och vi är så peppade på att ha med henne i organisationen. Vi börjar i vanlig ordning med att ställa några frågor till vår senaste stjärnskott så ni får lära känna henne lite bättre.


Foto: Steffi Aluoch

HEJ JULIET! VEM ÄR DU?

Tja. Hej. Salam. Vem är jag? Som en sann vattuman så är det en fråga jag grubblar över minst två gånger i veckan. Svaret skiftar, men kan säga att jag är (i alla fall i det offentliga) utbildad journalist, skribent, redaktör och kommunikatör. Är också en aktivist som har gått i pension, ung kulturtant och en selektivt social introvert som älskar höjder och hatar svampar.

VAD SKA DU GÖRA PÅ MAKTSALONGEN?

Som projektledare med kommunikationsansvar kommer jag leda och utveckla Maktsalongens olika projekt samt ansvara för strategi och planering av vår kommunikation. Så jag ska göra ganska mycket, men kommer så klart inte vara ensam utan ingå i ett dream team på kansliet!

VAD ÄR FEMINISM FÖR DIG?

Feminism för mig handlar om att att bryta förtryckande maktstrukturer, inte bara i samhället i stort men också i sig själv. Det handlar därmed inte bara om en extern kamp utan minst lika mycket om självrannsakan. Det är inte bara en analysmetod eller ett sätt att se och förstå världen, utan ett sätt att leva och vara som individ.

VAD INNEBÄR SYSTERSKAP FÖR DIG?

Solidaritet, gemenskap och ansvar. Det handlar om att stötta varandra men också ställa varandra till svars. Att slås samman över våra likheter, lära oss om våra olikheter och veta att vi är starkast tillsammans.

VAD SER DU MEST FRAM EMOT?

Jag har gått i Maktsalongens mentorskapsprogram, varit på lokala träffar och så klart Maktfestat. Då jag har tillhört målgruppen unga ideellt engagerade kvinnor i ledarpositioner så vet jag hur viktigt det är med Maktsalongens arbete. Så det känns extra roligt att få vara en del av det, ta till vara på mina egna erfarenheter från min aktivism och ledarskap och leda oss in i framtiden!