Q&A om Lite mycket nu

Nu firar Lite mycket nu snart en månad och vi på Maktsalongen är helt överväldigade över all fin respons vi fått! Att 6700 personer skulle anmäla sig till sms-skolan under de första fyra veckorna är så långt över våra förhoppningar och förväntningar att ni anar inte!

Vi har fått in en del frågor om Lite mycket nu och hur saker funkar och kommer här svara på alla frågorna!

Fråga: Kostar det något att använda Lite mycket nu?
Svar: Det är helt gratis för alla. Lite mycket nu finansieras av Allmänna Arvsfonden och tack vare stödet från dem har vi kunnat utveckla och gratis tillhandahålla sms-skolan *tack*

Fråga: Kan jag fortfarande signa upp mig på sms-skolan?
Svar: Självklart! Sms-skolan kommer finnas typ för evigt och startar när du själv signar upp dig! Så är bara att köra!

Fråga: Jag är inte ung tjej, får jag gå sms-skolan?
Svar: Absolut! Att utbrändhet ökar bland unga tjejer är ett enormt problem som vi vill uppmärksamma, men det är inte bara unga tjejer som drabbas av stress. Alla oavsett kön och ålder är varmt välkomna att gå sms-skolan, ju fler desto bättre!

Fråga: Kan jag gå sms-skolan om jag har ett utländskt mobilnummer?
Svar: Tyvärr funkar sms-tjänsten som vi använder bara till svenska telefonnummer. Men eftersom vi haft så många som hört av sig och vill gå sms-skolan men som på grund av utländskt telefonnummer eller andra anledningar inte kan gå sms-skolan kommer vi köra en mailvariant av skolan. Du signar upp dig på denna maillista, så kommer vi varje dag i 14 dagar att maila sms-skolans övningar till dig. Mailskolan kommer dra igång 7 juni, så signa upp dig på denna maillista senast kl 12 den 7 juni för att få mailen.

Fråga: Hur gör jag om jag vill sprida sms-skolan och Lite mycket nu till andra?
Svar: Det finns såååå många saker du kan göra! Till att börja med kan du sprida Lite mycket nu i dina sociala medier. Du kan dela filmen, dela med dig av projektets manifest (som finns direkt under loggan, så scrolla ner) eller använda dig av vår snygga delningsbild (se nedan).

Fråga: Jag tycker Lite mycket nu är superbra och vill jättegärna använda det på nått sätt i min elevkår/organisation/klass/arbetsplats. Får jag göra det? Hur gör jag då?
Svar: Kul att ni vill använda Lite mycket nu och såklart får ni använda det hur ni vill i din grupp! Det finns massa saker ni kan göra tillsammans och här kommer några förslag:

  1. Signa upp er på denna maillista. Då kommer ni en gång i månaden att få ett mail från oss med en övning som är anpassad för att göra just i grupp.
  2. Maila oss och beställ ett engagemangspaket! Då kommer vi posta er ett paket med affischer, sticker och annat kul som ni kan sprida och använda. Vi kommer att skicka ut alla engagemangspaket i augusti. Ps. Glöm inte att skriva med er postadress!
  3. Gå sms-skolan tillsammans! Synka så att ni anmäler er samtidigt, så ni får samma övningar varje dag. Så kan ni snacka om övningen, hur det gick för er att göra den och få massa bra inspiration från varandra.

Fråga: Det funkar inte när jag vill anmäla mig, vad gör jag då?
Svar: Åh vad tråkigt! Men det löser vi enkelt: maila oss ditt telefonnummer så löser vi (eller ja, våra grymma utvecklare) det!

Fråga: Jag älskade sms-skolan och vill gå den igen, men det funkar ju inte att anmäla sig igen eftersom mitt telefonnummer redan är registrerat. Hur gör jag då?
Svar: Vad fiiiiint att du vill gå skolan igen! Maila oss så tar vi bort ditt telefonnummer och då kommer du kunna anmäla dig igen!

Fråga: Bra frågor och svar, men jag har andra frågor. Hur kan jag få svar på dem?
Svar: Maila oss så svarar vi dig!