Praktisera hos Maktsalongen våren 2017!

Vill du göra något som förändrar samhället? Är du intresserad av och vill lära dig mer om jämställdhet, feminism och systerskap? Vill du arrangera inspirerande mötesplatser? Sök praktikplats hos Maktsalongen för våren 2017! 

Om arbetsplatsen 

Maktsalongens mål är ett jämställt samhälle, där makt och inflytande fördelas rättvist. Vi vill att fler unga kvinnor* ska se sig själva som ledare och utmana normer som sätter snäva ramar om hur makt ser ut och vad en ledare kan vara. Maktsalongen jobbar på individnivå för att ge kvinnor nätverk och verktyg för att utvecklas som ledare. På organisationsnivå för att ge organisationer verktyg att jobba jämställt. På strukturnivå för att förändra både de normer och värderingar och den politik som bromsar jämställdheten.  Du kan läsa mer om oss här!

*med kvinnor menar vi personer som själva identifierar sig som kvinnor.

Om praktikplatsen 

Vi söker en praktikant som i huvudsak kommer arbeta med Maktsalongens seminarieverksamhet, medlemskap och nätverk.

Du kommer (med stöd av oss!) få ansvara för ett projekt som innefattar att:

  • Utveckla Maktsalongens nya seminarieverksamhet
  • Utveckla våra alumni- och medlemsarrangemang
  • Utveckla nya format för medlemskap i Maktsalongen

Utöver det kommer du att delta i: 

  • Det dagliga arbetet i Maktsalongen: kommunikation, projektledning och arrangemang.
  • Arbetet med att utveckla Maktsalongens existerande verksamheter.
  • Medverka i ett nytt projekt som Maktsalongen arbetar med under våren.

Du kommer arbeta tätt tillsammans med Maktsalongens anställda. På kansliet, som ligger på Slottsbacken 8 i Stockholm, arbetar en generalsekreterare, som kommer vara din praktikhandledare, en kommunikatör och en verksamhetsutvecklare. Din möjlighet att påverka dina praktikuppgifter är stor och vi tror på ett starkt utbyte mellan praktikant och arbetsgivare.

Du som söker 

Vi lägger stort fokus vid vem du är som person. Vi tror att du som söker:

  • Är idé- och initiativrik då du kommer få ansvara för ett eget projekt
  • Är nyfiken, engagerad och brinner för jämställdhet
  • Är peppad på att få pröva på olika saker under din praktiktid. Vi ser gärna att du är självständig och beredd att ta ett stort eget ansvar och vill utmana dig själv.
  • Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arrangera saker, som seminarier, event eller liknande, eller har erfarenhet från ideella organisationer.

Vi tror att du som söker denna praktik pluggar exempelvis projektledning, statsvetenskap, mänskliga rättigheter eller genusvetenskap. Praktiken måste vara en del av din utbildning för att du ska kunna praktisera hos oss. Praktikprogrammet kommer att anpassas till dig som person, beroende på dina styrkor och din inriktning.

Eftersom vissa av de verksamheter du kommer arbeta med enbart riktar sig till unga kvinnor bör du också identifiera dig som kvinna och ung. I vår organisation finns kvinnor med olika bakgrunder och erfarenheter och vi välkomnar alla sökande.

Praktikens omfattning 

Vi söker dig som kan göra praktik på hel- eller deltid under 2-6 månader hos oss. Har du andra önskemål om utformning är vi öppna för diskussion. Praktikprogrammet erbjuder tyvärr ingen praktiklön i dagsläget. Vi är flexibla gällande start av praktiken.

Ansökan 

Vi arbetar med något som kallas för kompetensbaserad rekrytering. Det innebär att vi framförallt vill veta mer om vem du är och vad du kan snarare än vad du har gjort tidigare. Vår erfarenhet är att det säger mer om dig och leder till en mer inkluderande rekrytering. Därför vill vi inte ha ditt CV eller ett brev, utan vill att du svarar på frågorna i detta formulär.

Sista ansökningsdag är den 18 december 2016. På eftermiddagen den 19 december kommer vi att kalla till intervjuer. Intervjuerna kommer ske den 21 december, antingen på vårt kontor i Stockholm eller via Skype. Vi kommer lämna besked till er som sökt senast den 23 december.

Vid frågor: hör gärna av dig till generalsekreterare Sara Haraldsson på sara@maktsalongen.se eller 0708 89 81 49