Nu är den här: ”Stress och motståndskraft”

bokhög3Idag har Maktsalongen släppt vår allra första bok. Boken heter ”Stress och motståndskraft” och handlar om hur organisationer och individer i organisationer kan jobba förebyggande mot stress och utbrändhet och vad en kan göra om en väl drabbas. Boken består av 7 problemområden och konkreta lösningar som både personer och organisationer kan arbeta med.

Att Maktsalongens första bok handlar om stress känns väldigt självklart. Stress har alltid varit en viktig fråga för Maktsalongen. Vi har har grundat Maktsalongen har själva erfarenhet av stress som har gått alldeles för långt. Under tiden som Maktsalongens nätverk har funnits har vi torkat många tårar och haft många långa sms-konversationer med unga ledare som känner att de håller på att gå sönder av stress. Det är alldeles för många som lider av stress och det är alldeles för få som vet vad de ska göra åt det.

Vår bok innehåller problemformuleringar, men framförallt lösningar. Vi ville göra en bok som kunde hjälpa organisationer att gå från ord till handling. Idag lanserades boken. Lanseringsseminariet inleddes med en presentation av de 7 problemområdena i boken och följde sedan av en utfrågning av folkhälsominister Gabriel Wikström (S).

Skärmklipp 2015-09-22 12.20.51

 

Tack alla ca 80 gäster som kom och pratade stress med oss en tidigt tisdagsmorgon! Det visar att det finns stort engagemang i dessa frågor om många som vill skapa förändring. Och stay tuned för mer spännande saker som Maktsalongen kommer göra kring stress (en del av dem kan du läsa mer om här)

Boken kan du ladda ner här eller köpa här!