Möt vår nya stjärna: Paloma

Äntligen är det dags för 2018! Det är många spännande saker som kommer hända under året, både i och utanför Maktsalongen och vi kommer att ha anledning till att återkomma till dem. Men vi skulle vilja börja året med att berätta en extra rolig sak, eller snarare att få introducera en extra rolig person, nämligen Maktsalongens nya medarbetare Paloma Halén Román! Såklart vill vi presentera henne mer, så här kommer lite om vem Paloma är!

Hej Paloma! Vem är du?

Filmvetare, lipstick lesbian, obotlig science fiction-nörd, postkolonial teoretiker, popkulturexpert, zombieprepper… Kärt barn har många namn. Men mest är jag en förtidstant som mer än något uppskattar en redig tupplur, en lagom rask skogspromenad och lite goa småkakor.

Vad ska du göra på Maktsalongen?

Jag ska ansvara för vårt mentorskapsprogram, våra regionala träffar och våra lokala nätverk. Jag kommer försöka utveckla den utmärkta grund som redan byggts på Maktsalongen och göra dem ännu bättre. Förvänta er stora saker.

Vad är feminism för dig?

Erkännandet att män är strukturellt överordnade, viljan att förändra det och med det: vetskapen om att alla kvinnor delar vissa förutsättningar just för att vi är kvinnor. Det är analysverktyg för att skärskåda samhället och kunna förstå varför saker ser ut som de gör, istället för att bara konstatera att världen är orättvis. Det är ständigt framåtsyftande och har lika delar teori och praktik.

Vad innebär systerskap för dig?

Kärlek, styrka, gemenskap. Att hjälpa varandra upp när vi faller, att lyfta varandra på våra axlar och att alltid alltid alltid prioritera varandra. Systerskap är det finaste vi har men det finns bara när vi alla hjälps åt och stöttar varandra.

Vad ser du mest fram emot?

Att träffa alla coola kvinnor som kommer komma på våra olika träffar! Få saker är så inspirerande som att träffa unga, drivna kvinnor som en bara vet kommer göra helt sjukt stora saker i framtiden. Att få vara del i den processen känns otroligt kul!