Möt Erika Karlénius från Alma-akademin

I helgen träffades Maktsalongen 2013 för första gången. Och vilken magisk helg det blev! 50 fantastiska ledare från hela civila samhället, med olika bakgrunder och erfarenheter.

Under helgen hann vi bland annat snacka genus och jämställdhet med Sofia Karlsson, gästas av Klara Adolpson som berättade om sin erfarenheter och ledarskapsresa, prata mentorskap med Ulrika Sedell, ha en workshop om glamour och lista cirka 250 kompetenser Maktsalongen har eller vill ha.

Vi vill passa på att rikta ett stort tack till våra vänner på Alma-akedemin, Vi Unga och Studieförbundet Vuxenskolan som gjorde träffen möjlig och lånade ut sina fantastiska konferenslokaler till oss. Vi passade på att prata med Erika Karlénius som projektleder Alma-akademin för att höra mer om vad de har på gång!

erika2

Först och främst stort tack för att ni är med och stöttar Maktsalongens arbete! Alma-akademin är verkligen spännande! Berätta lite mer, vad gör ni och vad har ni på gång just nu?
Ja! Alma-akademin är Sveriges första heltidsutbildning för unga ledare i civilsamhället. Utbildningen startar igång i höst och är en terminslång folkhögskolekurs. I utbildningen ingår allt ifrån HR-frågor, föreningsjuridik och digital kommunikation, till att prata om hur det är leda i motgång. Vi kommer att använda ett gäng häftiga gästföreläsare och precis som hos er i Maktsalongen får varje deltagare en mentor.

Häftigt, känns som att ni kommer tillföra något helt nytt i civilsamhället. Maktsalongen är ett initiativ för att peppa och stärka unga kvinnor med ledarroll. Hur arbetar ni i era verksamheter för att främja jämställdhet och utmana maktobalans?
Förbundet Vi Unga har lång erfarenhet av att arbeta med jämställdhet och har tagit fram bra material på området. Ett exempel är boken Ageraguiden som handlar om makt och normer i civilsamhället, om hur maktstrukturer kan analyseras och synliggöras och om hur vi kan bli medvetna om vilka normer som finns inom våra egna organisationer. Den handlar också om positiv förändring, om hur normer inte nödvändigtvis måste återskapas och om hur orättvisa maktstrukturer kan bli mer rättvisa.

 Har du några tips till andra organisationer som vill arbeta mer jämställt?
Det viktigaste är nog att aldrig tror att man är klar, att ”det där med jämställdhet har vi redan diskuterat.” Organisationer förändras ständigt, förtroendevalda, personal och styrdokument eller strategier byts ofta ut, kanske speciellt i ungdomsorganisationer. Därför tror jag att alla organisationer måste systematisera arbetet med jämställdhet och få det till att bli en ordinarie del av verksamheten så att fråga inte lämnas till en eller ett par eldsjälar, vilket oftast är tjejer. Sen tror jag att utbildning och bra valberedningar är två viktiga konkreta nycklar.

I Maktsalongen samlar vi 50 ledare från olika delar av civilsamhället. Har du någon hälsning att skicka med?
Att skaffa en mentor är på riktigt något av de bästa sakerna jag gjort för mig själv så – grattis allihopa, ni har gjort ett klokt beslut och har något helt fantastiskt framför er! Trots att det kan vara lite läskigt så våga var uppriktiga i mentorskapet för då tror jag att ni kommer att känna att ni får ut som mest.

Slutligen, vad ser du själv mest fram emot just nu?
Utan tvekan påsklovet då jag ska åka hem till Kiruna för att åka bräda, äta pappas renskav och bara slappa!

Tack Erika! Läs mer om Alma-Akademien och hur du gör för att söka här.