Mitt Maktmöte – Antonia Simon

Jag minns inte exakt hur jag kom i kontakt med Maktsalongen, men på något sätt måste jag ha hamnat på hemsidan där jag läste om bland annat Maktmötet. När jag bara läste ordet tänkte jag: “WOW! Det låter tungt!” Jag tog reda på vad utbildningen innebar och om jag var en av dem de letar efter.

Oftast kan jag bli avskräckt av sådana där mingelforum där det handlar om vad du har åstadkommit, vad du jobbar med och med hur många viktiga personer du har skakat hand. Men när jag läste mer om Maktmötet och vad det är — nämligen ett forum för SYSTERSKAP, FEMINISTISKT LEDARSKAP och GEMENSKAP — tog det mindre än 10 sekunder för mig att bestämma för att fylla i en ansökan.

Om jag ska vara ärlig: när helgen väl kom så kände jag ingen större lust att åka. Inte för att att jag hade ångrat mig, utan för att jag var ganska slut och bara ville vila och få en andningspaus den helgen. Det är lätt hänt att ens ideella engagemang och övertygelsen om att kunna påverka samhället på riktigt tar över ens fritid. Det var det som också hände inför denna helg i Karlstad. Men viljan att förändra, påverka och nätverka var större än längtan efter en vilohelg.

Jag försökte att inte sätta för stora förväntningar på helgen. Mitt mål var att jag ville vara omgiven av grymma kvinnor och snacka feminism. And girl, I did! Det jag tog med mig från mitt Maktmöte i Karlstad är vikten av att få vara del av ett sammanhang som genomsyras av systerskap, trygghet, omtanke, kraft och prestigelöshet. När jag satt på tåget på väg till Stockholm var jag upprymd, optimistisk, stolt och ledsen. Upprymd över alla energi jag fick, optimistisk över att förändring är möjlig, stolt över att vara feminist, ledsen över att helgen tog slut. 

Men mest av allt kände jag mig mäktig! Och det är rätt häftigt, eller hur? 

 

ANTONIA SIMON
Deltagare i Maktmötet Karlstad 2018
Ordförande för MENSEN – forum för menstruation