Mimmi och Växjö

Imorgon är det äntligen dags för andra nätverksträffen i Växjö! Lokaltidningen i Växjö intervjuade oss på Maktsalongen om varför de lokala nätverken startades, men vi förstår ju att alla egentligen är mest nyfikna på vem som kommer leda träffen imorgon. Så låt oss presentera: Mimmi Garpebring!

Mimmi1

Hej Mimmi! Vem är du och vad gör du? 
Hej! Jag heter Mimmi Garpebring och sysslar för tillfället med att på heltid hålla utbildningar i allt vad organisationsarbete innebär! Till exempel så spökskriver jag stadgar och leder årsmöten i de mest spridda organisationer. Jag startade min första förening vid 6 års ålder, har sedan dess hunnit med mycket, men majoriteten av min tid spenderades förut i Sveriges elevråd – SVEA, där jag var förbundsordförande 2012-2014.

Wow! Kul! Vad har nätverk med andra engagerade brudar betytt för dig?
En möjlighet att andas, ranta och få en trygg zon där jag inte bedöms utifrån kön, utan bara mig. Många strategier för att hantera ponduskaggemän och för att lyfta andra kvinnor.

Berätta lite om vad som kommer hända på träffen imorgon!
Imorgon kommer vi framförallt snacka om feministiska överlevnadsstrategier och gränslöst systerskap. Alltså hur en kan använda feminismen som verktyg och hjälp i olika utmaningar som en möter som ledare och hur brudar kan peppa och stötta varandra. Ett bra tips om en vill få lite inspiration innan träffen är att lyssna på de två poddavsnitt som Maktsalongen har gjort på de här ämnena. Så lyssna på det om feministiska överlevnadsstrategier och det om gränslöst systerskap!

Vad kul det låter! Vad är du mest peppad på inför träffen i Växjö imorgon?
Bara att vara där är ju att få utöva systerskap i praktiken och få dela erfarenheter och skratta åt absurtiteten som är patriarkatet.

Så himla peppigt inför träffen imorgon! Här finns mer info om träffen (och de andra träffarna som är på gång runt om i landet). Även om sista anmälningsdag egentligen har varit så är det ändå okej att göra en sista minuten anmälan här!