Årets Feministiska Almedalstal 2014

För tredje året i rad presenterar Maktsalongen Årets Feministiska Almedalstal. Vi tycker att det behövs tydligare visioner i  jämställdhetsdebatten och att politiken ofta fastnar i symbolfrågor. Maktsalongen vill föra att samtal som når längre. Årets talare är Mireya Echeverría Quezada, en av initiativtagarna till omdebatterade Rummet och en av rösterna bakom den uppmärksammade podcasten Camila & Mireyas podcast. Mireya är vikarierande chefredaktör för tidskriften Bang och arbetar sedan flera år med hbtq-frågor.

Mireya är en av Sveriges starkaste röster just nu när det kommer till frågor som rör klass, antirasism, feminism och hbtq-frågor. Vad hon än tar för sig är det tydligt att hon inte är rädd för det obekväma, det visar inte minst det modiga och omdebatterade projektet Rummet.  

Mireya2

Årets Feministiska Almedalstal är det tredje i raden. Tidigare talare är  reklamforskaren och bloggaren Nina Åkestam och Camilla Wagner, skribent på veckans affärer och initiativtagare till Näringslivets 125 mäktigaste kvinnor.