Maktfest, lyckorus och feminism

Den 10 december vaknade jag med ett lyckorus i hela kroppen. Det ska erkännas att jag kände mig träff sliten, men glädjen var ändå den dominerande känslan. Ett par timmar tidigare hade jag nämligen kommit hem från decembers, kanske till och med höstens, härligaste grej: Maktfesten! Kvällen innan, den 9 december, hade det nämligen varit Maktfest på Södra teatern i Stockholm.

Det finns något alldeles magiskt i att samla massa peppade feminister i ett och samma rum. Att börja en kväll med spännande samtal, poesi, preformance och allsång som sedan övergår till danceoke och fest – ja, det finns något magiskt med det. Den lyckan levde jag på i flera veckor, mitt där i mörkaste december.

Nu i maj är behovet av pepp för att överleva vintern inte lika stort, men det är ju alltid kul med jämställdhet, feminism och fest! Därför är det på fredag, den 18 maj, dags för vårens Maktfest. Även denna gång hänger vi på fantastiska Södra teatern. Temat för den här kvällen kommer vara politik. I år är det valår och av vad vi har sett hittills så inte de frågor som unga definierar som viktigast – jämställdhet, miljö, sjukvård och omsorg samt rasism – stå särskilt högt på agendan. Därför kommer kvällen ägnas åt att diskutera det som unga värderar som allra viktigast: jämställdhet mellan könen. Vi har bjudit in politiska partier att debattera mot varandra. Vi har bjudit in en expertpanel som ska kommentera och analysera vad vi egentligen får veta av politikerna.

Sen blir det dans. Hela natten. Eller ja, till 02 i alla fall. Så kom! Jag lovar att du kommer sväva på lyckomoln dagen efter! Du anmäler dig här!