Jag vill ha lön ända till 17.00

När jag var 21 år hade jag mitt första heltidsjobb. Under ungefär åtta månader jobbade jag med ett projekt i en ungdomsorganisation som hade med valet 2010 att göra. Jag började i april. Någon gång i augusti var de flesta andra som jobbade på organisationen borta från kontoret ett par dagar och vi var kvar på kontoret började av en slump prata om lön. Vi var fem personer som var projektanställda hos organisationen just då: fyra tjejer och en kille. Under det samtalet kom det fram att killen tjänade mellan 6000 och 4000 kronor mer i månaden än oss andra. När vi insåg detta blev vi skitförbannade och lyfte såklart det med vår chef när hen kom tillbaka till kontoret. Enligt hen berodde det på att killen hade större ansvar än vad vi andra hade, men när vi började titta på hur det faktiskt såg ut så blev det tydligt att det inte stämde. Planen när hans lön sattes hade varit att han skulle ha mycket mer ansvar, men av olika anledningar hade det inte blivit så. Trots det justerades inte lönen. Så där satt han med 6000-4000 kronor mer i lön än oss andra, trots att vi gjorde ungefär samma jobb. Den enda skillnaden som kvarstod mellan oss var just kön.

Vi började driva en process mot vår chef där vi hävdade att detta var lönediskriminering. Vi var sakliga i våra argument och tydliga med att detta inte var något som vi accepterade och att vi skulle ta vidare detta till facket om ingen förändring skedde. Hela den processen var extremt smärtsam för oss, eftersom vi fick ett så extremt dåligt bemötande av vår chef (såhär i efterhand tänker jag på den tiden som min crash course i härskartekniker), men det hela slutade i att vi fick lite högre lön (dock inte lika mycket som mannen) och mer betald semester som kompensation.

Löneskillnader mellan män och kvinnor är en statistisk realitet och bakom all den statistiken står verkliga människor som drabbas. Idag berättar ett gäng kvinnoorganisationer och fackförbund att kvinnor i snitt tjänar 11,3% mindre än vad män gör. Det motsvarar ungefär 4000kr i månaden. Omräknat i arbetstid innebär det att kvinnor slutar få lön kl 16.06, medan män får lön ända till 17.00.

4000kr i månaden är mycket pengar. För mig hade 4000kr mer i månaden som 21-åring inneburit att jag hade kunnat spara pengar som kunde varit till stor nytta när jag sedan återupptog mina studier. För nån annan kan de pengarna vara skillnaden mellan att ha råd att lämna sin partner eller inte, ha råd att spara ihop till drömboendet, ha råd att starta eget företag eller ha råd att låta ens barn ta ridlektioner.

Trots att skillnader i lön utifrån kön har varit olagligt väldigt länge (i typ 40 år) så är det än idag en verklighet och det gör mig så förbannad. I den takt som lönegapet minskar just nu kommer kommer vi ha fått jämställda löner om 25 år. Då är jag 55 år och kommer ha jobbat i ungefär 30 år. Under den tiden kommer jag hunnit gå miste om ungefär 1,4 miljoner kronor i jämförelse med en genomsnittlig man, bara för att jag är kvinna. När jag 10-15 år senare går i pension kommer jag dessutom ha lägre pension eftersom ens löner påverkar ens pension.

Det här är så orimligt orättvist och det finns mycket mer jag skulle kunna säga om det. Men klockan har sen en stund tillbaka passerat 16.06, så jag får väl resa mig och gå hem i väntan på att jag ska få samma lön som männen i vårt samhälle.

Ps. Dessa siffror bygger på den genomsnittliga skillnaden i lön mellan män och kvinnor. Det innebär att för vissa är skillnaderna mindre medan den för andra är mycket större.