Hanna och Göteborg

På onsdag är det äntligen dags för Maktsalongen Göteborg att träffas! Ingen mindre än Hanna Lindqvist kommer hålla i träffen och självklart ville vi snacka mer med henne. Hanna var adept i Maktsalongens mentorskapsprogram 2013.

1. Hanna2

Hej Hanna! Vem är du?

Hej! Jag är 22 år gammal, med en kandidatexamen i Medie- och kommunikationsvetenskap. Just nu lever jag verkligen drömmen som heltidsanställd på startupen TRINE här i Göteborg. Vi jobbar med roliga saker som digital innovation, hållbar utveckling samt rädda världen. Jag har varit engagerad i civilsamhället så länge jag kan minnas, bla i SSU, jagvillhabostad.nu och olika gräsrotsintiativ. Att få jobba med och träffa andra engagerade unga är typ det roligaste som finns.

Vad har nätverk med andra brudar som är engagerade betytt för dig?

Sjukt mycket. Framförallt för att jag lärt mig och inspirerats så oerhört mycket av dem. Men också för att det är så skönt att kunna visa att det verkligen finns så många supercoola och kompetenta kvinnor därute, oavsett vilket område eller vart i samhället vi rör oss. Därför borde hela ”dem finns inte”-argumenten vara diskvalificerade per default. För det är precis det dem gör, och just nu kastar vi bort så orimligt mycket talang och kompetens.

De som kommer på träffen på onsdag, vad kan de förvänta sig?

De kan vänta sig spännande diskussioner om feministiska överlevnadsstrategier och gränslöst systerskap, men framförallt att få träffa massa andra unga kvinnor som är engagerade för att göra världen bättre!

Vad är du själv mest peppad på inför onsdag?

Att få träffa men framförallt inspireras av massa andra engagerade unga kvinnor! Ser fram emot mycket energi, smartness och gemensamma lösningar för att tackla de utmaningar som många av oss upplever.

Egentligen har sista anmälninsdag passerat, men om du vill göra en sista minuten-anmälan går det ändå bra! En sån anmälan gör du här!