Glad feministisk sommar!

Våren 2018 har varit så kul för oss på Maktsalongen. Den har handlat mycket om att kunna visa upp sånt som vi jobbat med under en längre tid, såsom Lite mycket nu och Maktmötet. Vi är helt överväldigade över all respons vi fått för Lite mycket och är så glada att redan över 7000 personer har gått sms-skolan. Förutom alla de nya grejer som hänt under våren så har vi välkomnat en ny omgång av mentorskapsprogrammet som leds av två nya programledare, vi har hållit i jättemånga utbildningar om jämställdhet, stress, #metoo och mentorskap, vi har lanserat nya saker i vår webbshop och debatterat allt från jämställdhet och systerskap i valet och stress.

Men nu är det dags för oss att ha semester till den 13 augusti. Men det innebär inte att det blir helt tyst i våra kanaler! För medan vi ligger i hängmattan, badar och sträckläser böcker kommer bloggen, Facebook och Instagram, tack vare möjligheten att schemalägga poster, fyllas av två spännande grejer!

På Instagram kommer vi lyfta fram ett gäng coola kvinnor som alla är engagerade på lokal eller regional nivå i olika organisationer och rörelser. Runt om i Sverige finns ett sånt fantastiskt engagemang och vi vill lyfta upp det! Och det är just ni som är engagerade lokalt och regionalt som vi hoppas vill komma på Maktmötet i höst, så missa inte att spana in det!

Den andra spännande grejen är att vi har spelat in fyra poddar med fyra kvinnor som verkligen har och har haft stor makt inom den svenska politiken: Birgitta Ohlsson från Liberalerna, Veronica Palm från Socialdemokraterna, Catharina Elmsäter-Svärd från Moderaterna och Rossana Dinamarca från Vänsterpartiet. Tillsammans har de suttit hela 57 år i riksdagen och något som de har gemensamt är att de alla har eller strax kommer att lämna politiker. Det är fyra öppna och ärliga samtal om politisk engagemang, drivkrafter, värderingar och många berättelser som ni kommer kunna få lyssna till. Första avsnittet, som är med Birgitta Ohlsson, släpps den 11 juli och sedan kommer ett varje onsdag. Poddarna kommer komma upp här på hemsidan och kommer finnas där poddar finns.

Vi är tillbaka i mitten av augusti och tills dess vill vi önskar er en riktigt glad feministisk sommar!