Föreläsare

Angela Refuerzo Larsson

Angela är generalsekreterare för Maktsalongen. Hennes hjärtefrågor är ideella organisationer och rörelser, kvinnors ledarskap, arbetsmiljö och intersektionalitet.

Angela har en lång bakgrund inom ledande positioner i olika typer av organisationer, inom såväl stiftelser som civilsamhället. Hon har länge arbetat med normkritiska tillvägagångssätt och är expert inom frågor kring jämställdhet, ungas organisering och styrelsearbete.

Tidigare har hon bland annat arbetat som generalsekreterare för SöderS – Södertörns högskolas studentkår, VD för SöderS pub, vice ordförande för Svenska organisationen mot statslöshet, suttit i ett tiotal olika styrelser, samt arbetat som HR-konsult och kommunikatör.

Emelie Karinsdotter

Emelie är nätverks- och utbildningsansvarig på Maktsalongen. Hon är också jämlikhetsexpert, processledare, genusvetare och föreläsare med spetskompetens i hbtqi-frågor, normkritiskt förändringsarbete och jämställdhet.

Hon har en bred och mångårig erfarenhet av att utbilda, utveckla samt leda arbetsplatser och individer framåt utifrån ett intersektionellt perspektiv inom privat, offentlig och ideell sektor.

Emelie har tidigare jobbat som verksamhetsledare för Feministiskt initiativ i Stockholm, projektledare och utbildningsutvecklare på RFSL samt jämlikhetskonsult och föreläsare för Make Equal.