Estradpoesi i Växjö

Vi har pratat med en av alla de många kreativa och engagerade i Växjö: Erica Engdahl. Erica beskriver sig själv som kulturarbetare, skapare och människa och är engagerad i mycket, men framförallt i Scenpoesiklubben i Växjö. 

Ericaintagram

Vad brinner du för?
Jag brinner för olika saker beroende på vilken dag det är men något ofta återkommande är poesi i allmänhet och estradpoesi, poesi på scen, i synnerhet. Jag älskar också att pyssla/slöjda och har en svaghet för suddgummistämplar och för att skapa nyckelringar på olika sätt.

Hur är det att vara ung och engagerad i Växjö?
När man känner att man har energi att ta tag i saker och ting själv är det fantastiskt fint att vara ung och engagerad i Växjö. Det behövs dock mer organiserat stöd kring att få unga människor i stan att känna att de kan starta upp föreningar eller andra initiativ som de skulle vilja ha i Växjö och hjälpa dem med detta så att de slipper känna att det inte går och att de är ensamma om att vilja det de vill. Det behövs ett bättre fungerande nätverk för att peppa och uppmuntra och informera så att det blir mindre tungt att engagera sig och det gäller både inom sport och inom kultur.

Vilket initiativ i Växjö med omnejd borde alla känna till?
Alla borde känna till slöjdbaren Slöjd Deluxe på Kafé de Luxe. Slöjdbaren är varannan söndag klockan 15.00 till som senast 18.00 och det är två träffar kvar: protestpärlplattor den 17 april och åsiktsbroderi den 1 maj. DIY Pop-Up Shop är också en trevlig grej där konstnärer och designers får tillfälle att sälja sina alster i organiserad form. De har kört 2 aktiviteter och kommer köra en tredje under Vårstad.

Nu lyfter vi engagemanget i Växjö för att peppa inför årets första nätverksträff med Maktsalongen Växjö den 20 april. Målgruppen för nätverket är unga kvinnor i föreningsliv och ideell sektor på lokal nivå. Anmäl er innan den 29 februari här!