Bli dökär i något / Karin Bylund

Inom den närmaste månaden träffas Maktsalongens nätverk i fem städer; Stockholm, GöteborgMalmöUmeå och Växjö! <3 I bloggserien ”Mitt engagemang” lär vi känna några av genierna i nätverken!

Från Maktsalongen GBG som träffas 6 april – Karin Bylund!

För någon vecka sedan firade jag 5-årsjubileum med mig själv. I mars 2012 blev jag ordförande för elevkåren på min gymnasieskola. När jag klev av hade kåren nästan 2000 medlemmar. Det är till denna dag bland det sjukaste och modigaste jag gjort. Jag blev också så dökär – dökär i ideella sektorn. Sedan dess har jag gjort en sväng i studentkårs-Sverige och lite annat, varit mötespresium lite här och där och är idag ordförande för Black Dot, en relativt ung organisation som pysslar med studentinnovation och entreprenörskap.

Under jullovet tog jag en fika med en vän jag inte träffat på länge. Våra liv har tagit helt olika banor och hon ställde mig till slut frågan ”Men hur vågar du göra allt detta? Är det inte läskigt?”. Jo det är skitläskigt. Jag hade en klassmentor på högstadiet, en mentor som på många sätt har förändrat mitt liv. Utan honom hade jag inte hamnat där jag är nu. Utan honom hade jag aldrig vågat bli ordförande. Jag hade garanterat velat, men inte vågat. Under tre år försökte han banka in självförtroende i mig, försöka få mig att förstå mitt faktiska värde och på något sätt lyckades han.

Jag har varit aktiv på lite olika håll, olika stora organisationer, olika funktioner. Men allt detta bottnar i min längtan efter att alla människor ska få samma stöd som jag fick en gång. Jag önskar så innerligt att alla människor ska få se sin sanna potential. Finna sin inre kompass och ha mod nog att följa den. Oavsett om det handlar om att röja undan hinder för studier, ha möten i tillgängliga lokaler, grilla korv till 200 lägerdeltagare, peppa studenter till att våga satsa på sina idéer kokar det ner till just detta – jag vill att du ska bli sedd.

Jag vill att någon ska fånga dig som någon fångade mig, såg mig och gav mig mod. Jag vill att du ska bli fångad av någon som peppar dig, som ger dig riktning och styrka.  Oavsett vad du vill, så vill jag att du ska få komma dit. Jag vill att du ska våga. Jag vill att du också ska få bli dökär i något.

Tack Per för att du såg mig. Du gav mig mod. Jag önskar det fanns fler som du.

Karin Bylund

Gästbloggare och med i Maktsalongen Göteborg

Måndagen den 3 april är sista chansen att anmäla sig till Maktsalongen GBG, haffa din biljett HÄR och tipsa alla episka tjejer som du tycker borde följa med!