Bim Erikssons berättelse om Maktsalongen

När vi vandrade hem från vår absolut första träff med Maktsalongen tror jag att vi alla var smått förundrade över vad som faktiskt hade hänt. Här hade vi samlats, en hel drös av kompetenta och smarta kvinnor i ett och samma nätverk för att under ett års tid träffas och ta del av varandras erfarenheter, nätverka och inspireras.

Nu drygt ett år senare har vi kontakter och vänskapsband knutna över hela det unga civilsamhället. Vilket inte bara är fantastiskt roligt utan också otroligt viktigt. För det är viktigt att kvinnor nätverkar, att vi lär oss ta plats och inte ursäktar oss för det. Och att vi lyfter varandra, för det är bara så vi kommer kunna hålla samma takt som männen i fråga om chefsposter och förtroendeuppdrag, det är precis därför Maktsalongen är så viktig.

Nu i och med Maktsalongen vet jag att jag vid olika tillfällen kommer ha minst fem grymma kvinnor som kan backa upp mig i olika projekt eller frågor, kvinnor som kommer kunna föreslå mig för framtida arbetsgivare eller tipsa mig om personer i deras egna nätverk. Det finns en enorm styrka i det. Och makt.
Det har också känts otroligt lyxigt att ha en egen mentor, en person som finns där, en person som verkligen lyssnar, kommer med kloka inspel och ser på saker ur nya infallsvinklar. Allt detta utan att lägga orden i munnen på dig, utan istället tillåter dig att själv reflektera över din situation, ditt ledarskap och framtida utmaningar.
Jag skulle rekommendera alla att söka. Och blir du inte antagen i år, så sök igen. För precis så bra är det.

Bim Eriksson, styrelseledamot i Stockholms läns SSU-distrikt , riksdagskandidat för (S) i Stockholms län och adept i Maktsalongen 2013.