Ännu fler stjärnor / Fatime Nedzipovska

Inom den närmaste månaden träffas Maktsalongens nätverk i fem städer; Stockholm, Göteborg, VäxjöMalmö och Umeå <3 I bloggserien ”Mitt engagemang” lär vi känna några av genierna i nätverken!

Från Maktsalongen Malmö som träffas 18 april – Fatime Nedzipovska!

Mitt engagemang för att bygga en jämlik värld för alla har funnits med mig hela tiden. I olika former såklart. Jag brukar säga att det hela började på riktigt när jag gick i högstadiet och tillsammans med min klass anordnade Småstjärnorna (ni vet, man klär ut sig till sin idol och mimar till favoritlåten). Ni måste förstå, detta var verkligen årets höjdpunkt på skolan. Föreställ er fullsatt publik, biljetterna kostade tio kronor per person, popcorn och saft såldes vid ingången och rökmaskinen på och juryn taggade med sina röstkort. The show was on.

Så vad har Småstjärnorna att göra med en jämlik värld?

Kanske inte så jättemycket när jag skriver det på detta vis, men själva upplevelsen i sig gav mig energi för att göra det jag gör idag. Det fanns ett tillfälle vid detta arrangemang som jag sent kommer att glömma. Det var när jag tittade ut mot publiken genom ridån och kunde känna glädjen och energin som fanns i rummet. Jag insåg att det spelar ingen roll vilken skola du går på, var du bor eller vart du vill ta dig i framtiden: alla kan känna glädje. Alla kan vara stjärnor.

Det var någonstans med dem orden i bakhuvudet som jag började förstå att så är det med allt. Det kanske låter naivt, men jag tror att det behövs personer som är smått naiva för att de ska våga vara modiga vid tillfällen ingen annan är. Frågan om att bygga en jämlik värld blev plötsligt större än mig själv. Det är sällan jag har skämts eller förminskat mina idéer, eller för den delen inte vågat testa dem. Det har inte alltid varit lätt, men det är tack vare tron om att idéer, visioner och drömmar är större än mig själv som gör att jag vågar ta i, att jag vågar delegera, att jag vågar uppmuntra, att jag vågar bjuda in, att jag vågar göra saker ihop med andra, att jag vågar vara Beyoncé ena dagen och en femtedel Spice Girls den andra dagen. För ibland kan du inte göra allt själv, utan du måste kroka armar med andra också för att fortsätta jobba med det som engagerar dig och samtidigt göra plats för ännu fler stjärnor!

FATIME NEDZIPOVSKA

Tidigare föreläsare på Maktsalongen Malmö och gästbloggare

Torsdag den 13 april är sista chansen att anmäla sig till Maktsalongen Malmö, haffa din biljett HÄR och tipsa alla episka tjejer som du tycker borde följa med!