Oktober och november

Arbete pågår

Vad händer?

Senaste träffen var i september. Sedan dess har organisationerna jobbat på för egen hand. Planen under hela året har varit att organisationerna under hösten ska arrangera en egen aktivitet i sina egna organisationer för att sprida deras arbete i organisationen. UNF jobbar tillsammans med sin valberedning för att skriva en checklista för valberedningen att jobba utifrån i deras arbete. Sveriges ungdomsråd planerar att prata om jämställdhet på en av sina stora konferenser i vår. EUP har pratat om jämställdhet på en konferens med sina medlemmar. Så det händer grejer i organisationerna.

Hur går det?

Det går superbra. Alla organisationer kommer på häftiga saker som de gör i sina organisationer. Något som är väldigt bra är att alla organisationer på ett bra sätt har avgränsat sitt arbete. Att tänka att en på ett år ska kunna lösa alla jämställdhetsproblem i en hel organisation är inte realistisk, därför är det bra att avgränsa sig istället och få mycket gjort inom ett område.

Vad har vi lärt oss?

Att det inte behöver vara så svårt att åstadkomma förändring. Det viktiga är att bara börja nånstans och köra igång. Det har verkligen årets gäng visat. Det finns ingen poäng med att lägga ett helt år på att förbereda, utan en måste våga testa. Det är bara så som det går att komma på vad som funkar och inte.

Nått kul som har hänt?

imageDet var extra kul när detta supergäng, a.k.a Sveriges ungdomsråds arbetsgrupp, kom förbi Maktsalongens kontor för att snacka om och planera deras jämställdhetsarbete i sin organisation.

 


Akademien möjliggörs av Allmänna Arvsfonden