Mars

Allt börjar på nytt

VAD HÄNDER?

Helgen den 28 februari-1 mars träffades det gäng som skulle vara en del av andra omgången av Akademien för allra första gången. Under en hel helg skulle vi lära känna varandra, lära oss om jämställdhet, prata om jämställdheten i organisationerna och ta de första stegen mot att skapa mer jämställda organisationer. Syftet med första helgen var att skapa en gemensam kunskapsgrund, så att alla har samma grundkunskap om jämställdhet, att lära känna varandra och varandras organisation och att börja med kartläggningen över hur det egentligen ser ut i organisationerna. Under helgen lyssnade deltagarna bland annat till en föreläsning av Berolin Deniz från Interfem som pratade om strukturell sexism och rasism och Andreas Runnemo från Netlight som berättade om deras jämställdhetsarbete.

_AA_1484

VAD HAR VI LÄRT OSS?

För det första har vi lärt oss massa om de nya organisationerna! De organisationer som i år deltar i Akademien är UNF, Ung Media, Sveriges Ungdomsråd, EUP och FNUF. Mer om alla organisationer kan ni läsa här. Annars är nog den stora lärdomen att det inte nödvändigtvis måste vara så svårt att jobba med jämställdhet utan att det faktiskt går att skapa förändring bara en arbetar med det. En viktigt insikt att ha med sig in i året som kommer!

HUR GÅR DET?

Första träffen gick väldigt bra och alla deltagare var superpeppade! Bland annat fick deltagarna göra en visionsövning där de fick visionera fram det jämställda civilsamhället, hur skulle det egentligen kunna se ut? Något som vi också pratade mycket om var de framgångsfaktorer för jämställdhet som en forskargrupp från KTH skriver om i boken Det ordnar sig. Även om den framförallt tittar på jämställdhet i företag så är vi inte alltid så olika när det kommer till jämställdhet. Enligt forskarna finns följande framgångsfaktorer för att lyckas med sitt jämställdhetsarbete:

  • Tydligt stöd och engagemang från ledningen
  • Arbete som målsätts, mäts och följs upp
  •  Strukturer som belönar rätt beteende
  • Tänka på jämställdhet vid rekrytering och befordran
  • Fungerande mångfalds- och jämställdhetsnätverk
  • Organiserat arbete som får tillräckliga resurser
  • Flera saker händer samtidigt
  •  Misslyckanden tillåts

NÅTT KUL SOM HAR HÄNT?

Under helgen så gjorde vi en favorit i repris från förra året: varje organisation fick nämligen pyssla ihop det diplom som de själva ska få när året är över. Att pyssla är alltid en riktig hit och förutom att det är kul är det också väldigt bra att fundera på vad gruppen vill ha uppnått med sitt arbete när året i Akademien är över.

Skärmklipp 2015-06-03 14.18.28


Akademien möjliggörs av Allmänna Arvsfonden